Noul Duster are două plusuri faţă de Jeep Renegade

Noul  Duster va fi prezentat  la Salonul Auto de la Frankfurt, pe 12 septembrie. Dacia însă a dat deja publicităţii o serie de poze oficiale. Noul Duster nu e foarte diferit, la prima vedere, de actualul Duster. Cu o singură excepţie – lămpile spate  sunt absolut noi. Singura problemă e că seamănă cu cele de  la Jeep Renegade:

Mai de aproape:

Întrebat despre asta, designerul noului Duster, bulgarul Emmanuel Klissarov, a zis că la Duster pe stop  de desenat un „plus”, în vreme ce la Renegade este  un „X”.  Deci noul Duster are două plusuri faţă de Jeep Renegade!

(Între noi fie vorba, designul noului  Duster e mult mai reuşit decât cel al  lui  Jeep Renegade. Modelul american a fost desenat după ce Fiat a  preluat firma mamă a lui Jeep, Chrysler, şi este un bun exemplu al faptului că, în materie de  design auto italienii merg la  extreme – le au şi pe cele mai frumoase, dar şi pe cele mai urâte!

Exemplificare: printre cele mai frumoase – Ferrari 812 SuperFast,

printre cele mai urâte din lume – Fiat Multipla)

NOU -Salam câine cu vită

În sfârșit una dintre delicatesele Orientului Îndepărtat a ajuns și pe rafturile hypermarketurilor noastre – e vorba de Salamul câine cu vită. În plus, are și un preț excelent – la 3,49 lei kilogramul să tot mănânci câine cu vită!

Așteptăm ca în viitorul cât de apropiat să regăsim pe rafturile Hypermarketului și alte produse din aceeași gamă:

  • Parizer pisici cu șobolan
  • Pateu găină cu viermuși
  • Cârnați cioban cu urs

Facebook – amendată de UE cu 110 milioane euro. Pentru a realiza economii, mâna de la Like rămâne fără haină

Comisia Europeana a amendat Facebook cu 110 milioane de euro, pentru ca a furnizat informaţii înşelătoare legate de acordul de preluare a serviciului de mesagerie WhatsApp, in 2014, transmite Reuters.

Pentru a putea plăti această amendă, Facebook va trebui să taie din costuri. Prima măsură care le-a venit în cap celor de la departamentul contabilitate de la Facebook a fost să renunţe la haina cu care este îmbrăcată mâna de Like.

Iată cum arată acum mâna de la butonul de Like:

şi iată cum va arăta după ce măsura de austeritate decisă de Facebook va fi implementată:

«Păi la câte sute de miliarde de Like-uri se dau zilnic pe Facebook, e clar că vom înregistra o economie majoră dacă nu va mai trebui să îmbrăcăm toate acele mâini». a declarat Arnold Blackwood, responsabil şef în cadrul Departamentului Măsuri Austeritate de la Facebook. «Ba chiar cred c-o să putem constitui o rezervă de bani serioasă şi pentru alte amenzi care ar putea veni din partea UE, cum ar fi, de exemplu, pentru faptul că am scos haina de pe mâna Like», a mai declarat acesta.

 

 

Dacia – atacată informatic. Efect ciudat – de pe linia de asamblare nu mai ies Dustere, ci Bentley-uri

Conform agențiilor de presă, Dacia-Renault a fost atacată de hackeri. Activitatea uzinei Dacia din Mioveni a fost afectată parțial, sâmbătă, în urma unui atac cibernetic care a afectat unele dintre sistemele informatice, potrivit unui comunicat al companiei.

Angajații au constatat, cu stupoare, că de pe liniile de asamblare de la Mioveni nu mai ieșeau Dustere, Loganuri ori Sanderouri, ci mașini Bentley.

Iată cum arăta înainte linia de asamblare Dacia:

… și iată cum arată acum:

 

«Se pare că softul care controlează roboții de pe linia de asamblare a fost alterat de către virusul informatic și, în mod ciudat, schemele de fabricație au fost modificate, în final trezindu-ne cu alte mașini decît cele pe care le produceam în mod normal», a declarat Manole Data, șef de tură roboți asamblare.

Puși în încurcătură acum sunt și cei de la Departamentul Vânzări Dacia, care nu știu la ce preț să scoată acum aceste rebuturi de Dacie.

«S-ar putea să pregătim o campanie promoțională surpriză cît de curînd, în cadrul căreia la achiziția unui Duster Explorer, clientul să primească bonus și un rebut de ăsta de Dacie, Bentley Continental GT-3 R», ne-a mărturisit Vasile Armand Roată, responsabil Marketing.

 

Sfaturi practice pentru şoferii prinşi băuţi la volan

Dacă aveţi ghinionul să fiți prins conducând un autovehicul pe drumurile publice după ce aţi consumat băuturi alcoolice, nu băgaţi textul: «mă jur că n-am băut, alcoolemia trebuie să fie de la o salată cu oţet». Poliţiştii l-au auzit de prea multe ori pînă acum și n-or să vă creadă. Fiţi mai creativi.

Iată două sugestii:

1. «Azi dimineaţă cînd m-am bărbierit, m-am tăiat destul de rău. M-am dat cu spirt pe tăietură şi probabil că în acest fel mi-a intrat alcoolul în sânge.»

Conform unui recent studiu efectuat de cercetătorii de la MIT (Miroslava Institute of Technology), alcoolul ajunge în sânge mult mai rapid prin răni deschise decât prin intermediul sistemului digestiv (prin ingerare).

 

2. «M-a plouat tot drumul pînă aici şi-a a trebuit să folosesc continuu spălătoarele de parbriz – cred c-am folosit un bidon întreg de 4 litri. Numai că acel lichid conţine alcool şi probabil c-am inhalat vapori prin sistemul de aerisire.»

Puteţi să-i spuneţi că ceea ce susţineţi e demonstrat ştiinţific. Pentru a fi cât mai convingător, puteți să-i arătați polițistului schema grafică de mai jos:

 

Oricum, în final țineți minte un lucru: oricît de plauzibile ar fi motivele voastre, ele nu vor conta, pentru că pe polițiștii nu îi interesează cum a ajuns alcoolul în sânge, ci doar faptul că e acolo…

Noile cărți electronice de identitate – vot by default pentru PSD

Viitoarele cărți de identitate electronice ale cetățenilor români vor avea o mulțime de funcționalități – vor putea fi folosite pentru semnătura electronică, vor lua locul actualelor carduri de sănătate, etc…

Se pare însă că vor putea fi folosite inclusiv pentru vot – în loc să mai pui ștampila pe o bucată de hârtie, vei introduce cartea de identitate electronică într-o mașină de votat (care o să arate cam ca un bancomat), selectezi de pe ecran cu ce partid vrei să votezi și gata! Cărțile de identitate / vot vor fi setate by default «vot pentru PSD», după cîte se pare. Dacă nu mergi la vot, se înregistrează votul la PSD, dacă mergi, deselectezi de pe ecran PSD și alegi alt partid.

«Nu mi se pare nimic anormal în această situație, pînă la urmă din soft întotdeauna trebuie să existe o setare implicită»” a declarat Manole M. Meșter, Marketing Manager la una dintre firmele IT care se vor va ocupa cu dezvoltarea și implementarea proiectului. «Oricum, și pînă acum absența la vot echivala cu vot pentru PSD, așa că nu văd vreo problemă aici».

 

Un gospodar vrea să dea Google StreetView în judecată

„M-au făcut de ruşine pe tot internetul  şi pe  tot mapamondul ăştia de la Stritviu. Mi-au pozat casa acu vreo cinci ani, când era încă în construcţie iar atunci aveam un gard nenorocit, provizoriu. De vreo doi ani de zile însă mi-am făcut gard gospodăresc, da’ pe internetul lor de la google tot poza de acu’ cinci ani apare. Râde de mine toţi consătenii mei din  Anglia când vizitează satul nostru pe internet şi-mi văd gardul…” a declarat Darie Adam, gospodar din comuna Costeleni, momentan aflat în UK de vreo câţiva ani, la munc.

Şi omu are  dreptate!
Ca să vă faceţi  o  idee, iată nişte fotografii – mai întîi cum arăta gardul  său în 2012:
gard-1

… şi cum arată acum:

gard-2

…da pe Streetview apare tot poza veche şi-n ziua de azi:

gard-1

Ei cum să nu se enerveze gospodarul!