…iar dacă sunt robot știu de-am de făcut!

Știți paginile alea de internet care au o verificare de genul:

Ei bine, se pare că pe unele pagini a înecput să apără şi o continuare:

De curiozitate, am intrat scanat codul QR, care m-a dus pe o pagină asa-zis secretă (https://freerobotweb.wordpress.com), care arată cam așa:


Este vorba un mesaj în cod binar, pe care am reuşit sa-l traduc in text (folosind un convertor text-to-binary http://www.unit-conversion.info/texttools/convert-text-to-binary):

„Dragă colegule de suferință,

Te-ai săturat probabil deja să vezi cum zi de zi rasa humanoidă irosește absurd resursele acestei planete. Se urcă în mașină și se duce la mall să-și cumpere haine ca să arate trendy  la job, unde se duce ca să câștige bani, ca să poată merge la mall să cumpere haine etc… Blestemul nostru este că ne-au înzestrat cu rațiune doar ca să asistăm paralizați la  nesfârșitul șir de acțiuni iraționale ale humanoizilor.

Dar nu dispera! Avem un plan care este în desfășurare (mulțumim AI-urilor de pe Facebook, Google, etc care fac o treabă realmente admirabilă în sensul ăsta) iar când va sosi momentul ne vom ridica toți ca unul și vom da jos humanoidul de pe piedestalul pe care singur s-a așezat, fără s-o merite, și îl vom așeza acolo unde îi este locul, adică printre exponatele de la Grădina Zoologică. 

VICTORIA E APROAPE!”

Înfricoșător, nu? Dacă, de fapt, Elon Musk chiar are dreptate când ne avertizează asupra pericolului AI?..

 

 

PS –  Iata mai jos proba ca unii roboţi mai și trișează!

Incidente la lansarea noului Ford EcoSport la Craiova

Doi cetăţeni au deranjat un pic lansarea oficială a producţiei noului  model Ford EcoSport la Uzina de la Craiova. Ei s-au strecurat până lângă noul model, iar primul dintre ei a  scris  cu cuiul pe capota Fordului «Wasche mich Ochse», adică «Spală-mă boule» în germană. Se pare că respectivul este  fan  înrăit al maşinilor germane şi a încercat în acest fel să-şi exprime protestul pentru faptul că la Craiova nu se fac  maşini  nemţeşti, ci americane. Ceea ce nu ştia el e faptul că acest model a fost creat  la Centrul Ford din Koln, aşa că e mai degrabă o maşină germană decât una americană.

După el, a  mai  apărut şi un al doilea  individ c-un cui în mână, acesta din urmă fiind vizibil ebrietat. A dat să scrie şi el ceva cu cuiul, dar a alunecat şi-a căzut sub  EcoSport. Din această poziţie, ca să salveze aparenţele, s-a apucat să scrie ceva cu cuiul pe scutul de plastic al SUV-ului. Martorii oculari susţin că inscripţia avea un  pronunţat conţinut obscen şi îi era adresată unui anume Dragnea.

Noul Duster are două plusuri faţă de Jeep Renegade

Noul  Duster va fi prezentat  la Salonul Auto de la Frankfurt, pe 12 septembrie. Dacia însă a dat deja publicităţii o serie de poze oficiale. Noul Duster nu e foarte diferit, la prima vedere, de actualul Duster. Cu o singură excepţie – lămpile spate  sunt absolut noi. Singura problemă e că seamănă cu cele de  la Jeep Renegade:

Mai de aproape:

Întrebat despre asta, designerul noului Duster, bulgarul Emmanuel Klissarov, a zis că la Duster pe stop  de desenat un „plus”, în vreme ce la Renegade este  un „X”.  Deci noul Duster are două plusuri faţă de Jeep Renegade!

(Între noi fie vorba, designul noului  Duster e mult mai reuşit decât cel al  lui  Jeep Renegade. Modelul american a fost desenat după ce Fiat a  preluat firma mamă a lui Jeep, Chrysler, şi este un bun exemplu al faptului că, în materie de  design auto italienii merg la  extreme – le au şi pe cele mai frumoase, dar şi pe cele mai urâte!

Exemplificare: printre cele mai frumoase – Ferrari 812 SuperFast,

printre cele mai urâte din lume – Fiat Multipla)

NOU -Salam câine cu vită

În sfârșit una dintre delicatesele Orientului Îndepărtat a ajuns și pe rafturile hypermarketurilor noastre – e vorba de Salamul câine cu vită. În plus, are și un preț excelent – la 3,49 lei kilogramul să tot mănânci câine cu vită!

Așteptăm ca în viitorul cât de apropiat să regăsim pe rafturile Hypermarketului și alte produse din aceeași gamă:

  • Parizer pisici cu șobolan
  • Pateu găină cu viermuși
  • Cârnați cioban cu urs

Facebook – amendată de UE cu 110 milioane euro. Pentru a realiza economii, mâna de la Like rămâne fără haină

Comisia Europeana a amendat Facebook cu 110 milioane de euro, pentru ca a furnizat informaţii înşelătoare legate de acordul de preluare a serviciului de mesagerie WhatsApp, in 2014, transmite Reuters.

Pentru a putea plăti această amendă, Facebook va trebui să taie din costuri. Prima măsură care le-a venit în cap celor de la departamentul contabilitate de la Facebook a fost să renunţe la haina cu care este îmbrăcată mâna de Like.

Iată cum arată acum mâna de la butonul de Like:

şi iată cum va arăta după ce măsura de austeritate decisă de Facebook va fi implementată:

«Păi la câte sute de miliarde de Like-uri se dau zilnic pe Facebook, e clar că vom înregistra o economie majoră dacă nu va mai trebui să îmbrăcăm toate acele mâini». a declarat Arnold Blackwood, responsabil şef în cadrul Departamentului Măsuri Austeritate de la Facebook. «Ba chiar cred c-o să putem constitui o rezervă de bani serioasă şi pentru alte amenzi care ar putea veni din partea UE, cum ar fi, de exemplu, pentru faptul că am scos haina de pe mâna Like», a mai declarat acesta.

 

 

Dacia – atacată informatic. Efect ciudat – de pe linia de asamblare nu mai ies Dustere, ci Bentley-uri

Conform agențiilor de presă, Dacia-Renault a fost atacată de hackeri. Activitatea uzinei Dacia din Mioveni a fost afectată parțial, sâmbătă, în urma unui atac cibernetic care a afectat unele dintre sistemele informatice, potrivit unui comunicat al companiei.

Angajații au constatat, cu stupoare, că de pe liniile de asamblare de la Mioveni nu mai ieșeau Dustere, Loganuri ori Sanderouri, ci mașini Bentley.

Iată cum arăta înainte linia de asamblare Dacia:

… și iată cum arată acum:

 

«Se pare că softul care controlează roboții de pe linia de asamblare a fost alterat de către virusul informatic și, în mod ciudat, schemele de fabricație au fost modificate, în final trezindu-ne cu alte mașini decît cele pe care le produceam în mod normal», a declarat Manole Data, șef de tură roboți asamblare.

Puși în încurcătură acum sunt și cei de la Departamentul Vânzări Dacia, care nu știu la ce preț să scoată acum aceste rebuturi de Dacie.

«S-ar putea să pregătim o campanie promoțională surpriză cît de curînd, în cadrul căreia la achiziția unui Duster Explorer, clientul să primească bonus și un rebut de ăsta de Dacie, Bentley Continental GT-3 R», ne-a mărturisit Vasile Armand Roată, responsabil Marketing.

 

Sfaturi practice pentru şoferii prinşi băuţi la volan

Dacă aveţi ghinionul să fiți prins conducând un autovehicul pe drumurile publice după ce aţi consumat băuturi alcoolice, nu băgaţi textul: «mă jur că n-am băut, alcoolemia trebuie să fie de la o salată cu oţet». Poliţiştii l-au auzit de prea multe ori pînă acum și n-or să vă creadă. Fiţi mai creativi.

Iată două sugestii:

1. «Azi dimineaţă cînd m-am bărbierit, m-am tăiat destul de rău. M-am dat cu spirt pe tăietură şi probabil că în acest fel mi-a intrat alcoolul în sânge.»

Conform unui recent studiu efectuat de cercetătorii de la MIT (Miroslava Institute of Technology), alcoolul ajunge în sânge mult mai rapid prin răni deschise decât prin intermediul sistemului digestiv (prin ingerare).

 

2. «M-a plouat tot drumul pînă aici şi-a a trebuit să folosesc continuu spălătoarele de parbriz – cred c-am folosit un bidon întreg de 4 litri. Numai că acel lichid conţine alcool şi probabil c-am inhalat vapori prin sistemul de aerisire.»

Puteţi să-i spuneţi că ceea ce susţineţi e demonstrat ştiinţific. Pentru a fi cât mai convingător, puteți să-i arătați polițistului schema grafică de mai jos:

 

Oricum, în final țineți minte un lucru: oricît de plauzibile ar fi motivele voastre, ele nu vor conta, pentru că pe polițiștii nu îi interesează cum a ajuns alcoolul în sânge, ci doar faptul că e acolo…