Noile cărți electronice de identitate – vot by default pentru PSD

Viitoarele cărți de identitate electronice ale cetățenilor români vor avea o mulțime de funcționalități – vor putea fi folosite pentru semnătura electronică, vor lua locul actualelor carduri de sănătate, etc…

Se pare însă că vor putea fi folosite inclusiv pentru vot – în loc să mai pui ștampila pe o bucată de hârtie, vei introduce cartea de identitate electronică într-o mașină de votat (care o să arate cam ca un bancomat), selectezi de pe ecran cu ce partid vrei să votezi și gata! Cărțile de identitate / vot vor fi setate by default «vot pentru PSD», după cîte se pare. Dacă nu mergi la vot, se înregistrează votul la PSD, dacă mergi, deselectezi de pe ecran PSD și alegi alt partid.

«Nu mi se pare nimic anormal în această situație, pînă la urmă din soft întotdeauna trebuie să existe o setare implicită»” a declarat Manole M. Meșter, Marketing Manager la una dintre firmele IT care se vor va ocupa cu dezvoltarea și implementarea proiectului. «Oricum, și pînă acum absența la vot echivala cu vot pentru PSD, așa că nu văd vreo problemă aici».

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *