Sfaturi practice pentru şoferii prinşi băuţi la volan

Dacă aveţi ghinionul să fiți prins conducând un autovehicul pe drumurile publice după ce aţi consumat băuturi alcoolice, nu băgaţi textul: «mă jur că n-am băut, alcoolemia trebuie să fie de la o salată cu oţet». Poliţiştii l-au auzit de prea multe ori pînă acum și n-or să vă creadă. Fiţi mai creativi.

Iată două sugestii:

1. «Azi dimineaţă cînd m-am bărbierit, m-am tăiat destul de rău. M-am dat cu spirt pe tăietură şi probabil că în acest fel mi-a intrat alcoolul în sânge.»

Conform unui recent studiu efectuat de cercetătorii de la MIT (Miroslava Institute of Technology), alcoolul ajunge în sânge mult mai rapid prin răni deschise decât prin intermediul sistemului digestiv (prin ingerare).

 

2. «M-a plouat tot drumul pînă aici şi-a a trebuit să folosesc continuu spălătoarele de parbriz – cred c-am folosit un bidon întreg de 4 litri. Numai că acel lichid conţine alcool şi probabil c-am inhalat vapori prin sistemul de aerisire.»

Puteţi să-i spuneţi că ceea ce susţineţi e demonstrat ştiinţific. Pentru a fi cât mai convingător, puteți să-i arătați polițistului schema grafică de mai jos:

 

Oricum, în final țineți minte un lucru: oricît de plauzibile ar fi motivele voastre, ele nu vor conta, pentru că pe polițiștii nu îi interesează cum a ajuns alcoolul în sânge, ci doar faptul că e acolo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *